tiistai 15. maaliskuuta 2011

Ilman oleminen on ilmaista

Olen monesti aiemmin tuskaillut sitä kuinka kaikki on niin kallista, koko ajan pitäisi tehdä enemmän rahaa että saisi sen mitä haluaisi hankkia. Siksi olen päättänyt keskittyä vain sellaiseen mitä välttämättä tarvitsen. Aina kun havahdun ” tämän haluaisin”-ajatuksen äärelle, kysyn itseltäni tarvitsenko sitä todella. Monesti jää tavarat ostamatta.

Se että pystyy arvostamaan itseään ilman kaikkea sitä mitä muilla on ja olemaan erilainen, vaatii aluksi ponnisteluja, mutta on pidemmän päälle palkitsevaa.

Ilmainen on ihanaa ja vähemmän tavaraa ja tavoitteita= vähemmän murheita

Hienoa huomata että tavoittelemalla vähemmän ja pienempää, myös murheet ja huolet pienenevät vähintään samassa suhteessa. Ostamattomuudestakin saa onnellisen olon.

3 kommenttia:

 1. Ytimekkäästi niin totta! Minä yritän pohtia samaa, ja mielellään vielä nukkua yön yli ennen ostopäätöstä. Varsinkin nettiostoksilla on niiin helppo painaa sitä Tilaa-painiketta. Kun jotain haluaisi ja sitten luopuu siitä, tuntuu kuin olisi saanut jotain :).

  VastaaPoista
 2. Tein juuri tuota viimeksi eilen. Löysin aivan ihanat kukalliset emalikulhot nettikaupasta. Kirjauduin äkkiä sisään latasin ostokset koriin, tyyliin: "nää mun on pakko saada" ja tilausvaiheessa aloin pohtia. Mitä mä niillä oikeasti teen. Tuleeko musta onnellisempi kuin nuo kukalliset kipot pyörii mun keittiössä.

  Kävin tätä painia melkein puoli tuntia ja sitten nykyiseen rahatilanteeseeni vedoten, vastentahtoisesti, mutta järkisyistä tyhjensin ostoskorini. Ja häivyin sivuilta.

  En voi luvata etteikö keittiööni jonain päivänä ilmesty samanlaisia kippoja, mutta ei ainakaan tällä kertaa. "Mun on pakko saada"- asenne on voitettu ainakin yhden kerran.

  VastaaPoista
 3. Ihminen, jolle tarpeeksi on liian vähän ei saa koskaan tarpeeksi.

  Minimalisti

  VastaaPoista