tiistai 22. maaliskuuta 2011

Miten voi syödä hyvällä omalla tunnolla?

Yksi lempiohjelmistani on Tanskalainen maajussi (FST5 perjantai iltaisin ja uusinta lauantaina päivällä). On ihana seurata taitavaa ihmistä, joka on hyvin lähellä saavuttaa täydellisen omavaraisuuden. Omavaraisuus on yksi haaveistani. Kuolisin kuitenkin nälkään jos joutuisin elämään kuten Frank, koska viherpeukaloni on toistaiseksi ollut keskellä kämmentä. Viime kesän sadolla olisi tuskin eletty joulukuuhun saakka.

Toinen syy miksi kuolisin nälkään on, että Frankin tilalla myös kaikki liha tuotetaan itse. Eläinten hoitaminen sujuisi epäilemättä, mutta en pystyisi hyväsydämisyyttäni tappamaan yhtään eläintä. Minusta on hienoa että se liha minkä syö kasvaa hellästi ja hyvinvoiden, ja sitä tuotetaan vain sen verran mitä tarvitaan. Itse en kuitenkaan pystyisi, syömään eläintä joka on kasvanut kanssani. Onkohan siis ihan oikein syödä myöskään lihaa jonka joku muu on tappanut puolestani.

Siispä pohdin pitäisikö minun ryhtyä kasvissyöjäksi. Sehän on edullista ja kestävän kehityksen kannalta kannatettavaa. Mitä jos söisi vain sitä lihaa minkä voisi itse tappaa. Ahvenelta voisin kolkata tajun ja perata soppaan. Kalaa voisin siis syödä. Munia ehkä myös, jos kana saisi kuolla vanhuuttaan. Lehmät, siat ja muut isot nisäkkäät jäisivät kyllä automaattisesti laskuista pois.

Toistaiseksi jauhelihapakkaus on tuntunut turvallisen kasvottomalta, mutta jos joutuisin Frankin tilalle minulle jäisi käteen vain kala, muna ja porkkana. Pitää vähän sulatella tätä.

1 kommentti: