torstai 23. joulukuuta 2010

Voi kun aina olisi joulu

Lapsuuden toive on palannut, olisipa aina joulu. Pienenä syntymäpäivistä jouluun oli aivan liian pitkä aika ja lahjoja olisi halunnut saada joka päivä. Aikuisempi minä toivoo joulua joka päivälle eri syistä. Jouluna saa olla perheen kanssa, kerrankin on aikaa tärkeimmille. Saa leipoa ja lauleskella lasten kanssa, käpertyä miehen kainaloon päiväunille ja soittaa hyvälle ystävälle ajan kanssa.

Ruoka on raaka-aineista, lämmöllä ja vaivalla tehtyä. Poissa ovat mikro-ateriat, huoltoasema lounaat ja einekset. Ruoka syödään rauhoittuen ja siitä on lupa nauttia. Joulu on lisäksi kaunis ja aistillinen juhla, koti koristellaan ja kerrankin on aikaa pysähtyä nauttimaan piparien, hyasinttien ja kuusen tuoksusta.

Saunassakin peseydytään ja kylvetään eri lailla. Sama sauna on arkena paikka jossa pitää saada tukka pestyä seuraavan päivän kokousvieraita ajatellen. Joulusaunassa pysähtyy itseä varten ja miettii miksi samasta saunan taiasta on arkena puolet hukassa.

Tämän päivän jouluni on kulutuskriittisempi, en koe tavaraa niin tärkeäksi.Jouluna olen itselleni armollinen kaiken ei tarvitse olla tip-top. Joulussa korostuvat perinteet, itse-tekeminen, hiljaisuus, pysähtyminen ja rakkaus.  Nämä ovat niitä asioita joita haluaisin enemmän jokaiseen päivään.

Rauhallista joulua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiisi ja jännityksellä odotan jatkoa :) Olen 40 vuotias 2 täysi-ikäisen pojan äiti. Suuntana maaseutu ja omavaraisuus, ainakin jossain määrin. Unelmia pitää olla, vaikka niiden toteutumiseen menisikin hetki tai kaksi.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun eksyit! kävin vastavuoroisesti eksyilemässä sinun blogeihisi ja siellä oli paljon kaikkea ihanaa. Tervetuloa maalle, täällä on ihanaa!

    VastaaPoista